Come Together Roermond-pin voor Diana Bolk

Come Together Roermond-pin voor Diana Bolk

Vrijwilligster Diana Bolk ontving de Come Together Roermond-pin uit handen van wethouder Marianne Smitsmans

Vrijwilligster Diana Bolk is door wethouder Marianne Smitsmans genomineerd voor haar inzet als vrijwilligster voor de wijk Donderberg. Marianne had de eer de pin te overhandigen aan Diana. Marianne: "Diana is een vrouw uit duizenden! Niets is haar te veel. Als er iets te doen is op de Donderdag is Diana van de partij. Zij is ook de drijvende kracht achter de Ontmoetingsruimte Donderberg én Diana zet zich in voor de woonzorg-brigade. Onlangs heeft ze zich ook nog eens aangemeld bij de @Belbrigade!"

Diana is begonnen als lid van het bewonersoverleg van de Donderberg die 4 buurten heeft. Daarna heeft zij als afgevaardigde van het bewonersoverleg, in de Wijkraad plaatsgenomen. Diana is penningmeester geworden als bestuurder van de wijkraad. Ze is daarnaast ook de kartrekker van de woonzorg-brigade (WZB). Ook springt Diana in, als er een van de werkgroepen van de Wijkraad hulp nodig heeft. De ontmoetingsruimte bemand ze, gewapend met een kopje koffie, en vooral een luisterend oor. Diana: "Ik ben graag vrijwilliger, anders moet je het niet doen. Als je iets terug verwacht buiten een glimlach op iemand gezicht ben je verkeerd bezig. Als ik zou denken; O nee ik MOET naar de Donderie” dan bel ik op dat ik NU stop! Gelukkig is dat niet zo! Het is mooi om in de Wijkraad iets voor elkaar krijgt, en dat er iets gedaan wordt in de wijk. Als penningmeester geld overhouden zodat de werkgroep nog langer kan bestaan, en een manier vinden zodat we minder geld kwijt zijn, dat maakt het werk meer dan de moeite waard!"

"Bij de WZB is alleen een luisterend oor bieden, zonder 'goed bedoeld' advies te geven vaak reden genoeg om de client het gevoel geven dat er iemand luistert." Diana ziet dan de glinstering in iemands ogen en dat is onbetaalbaar! De Ontmoetingsruimte is een plek waar de oudjes gezellig een plek hebben waar ze heen kunnen zonder indicatie maar gewoon binnen kunnen lopen, zitten, kletsen, krant lezen, knutselen of gewoon niks doen. Maar het allerleukste vind ik nog wel dat je een onderdeel bent van de Donderie. Zodra je daar binnen wandelt als vrijwilliger dan kunnen ze je overal gebruiken!"

Diana zou Hans vas graag willen nomineren voor een Come Together Roermond-pin. Diana: "Hij is al jaren actief in de Donderie (ontmoetingsruimte) en doet van alles. Nooit zal hij ergens nee tegen zeggen, en hij is zoveel meer…..een soort Vader die in de Donderie loopt".

Deel dit verhaal