Come Together Roermond-pin voor Gerard Linders

Come Together Roermond-pin voor Gerard Linders

De heer Gerard Linders is genomineerd voor de Come Together Roermond-pin voor zijn uiteenlopende vrijwilligerswerk en met name de wekelijkse wandelingen met een jongen met een beperking in een rolstoel. Daarnaast is deze gepensioneerde leraar taalmaatje en gaat hij wekelijks kaarten met mensen met een verstandelijke beperking. Een veelzijdige en interessante man die aansluit bij veel inclusie-thema’s. Zo zet hij zich ook in voor een vluchteling die in zijn geboorteland ontsnapt is aan de doodstraf vanwege zijn geaardheid.

In zijn woonkamer had hij tijdens ons telefoongesprek zicht op het schilderij dat hij van zijn broer (die kunstenaar is) had gekregen met de titel: "Inclusion". Geen toeval, want hij behoort zelf tot de inclusie-doelgroep vanwege zijn geaardheid (lees hier zijn verhaal dat we eerder publiceerden).

Ambassadeur Agnes Stijnen mocht meneer Linders verrassen met de pin, die daarop enthousiast vertelde: 'Wim Maasen bleek mij genomineerd te hebben. Ik ben gaan kijken op de site wat Come Together precies inhield. Daar werd ik positief verrast, door de initiatieven van deze campagne, en waar de campagne voor staat!'

Hij vervolgt: 'Ik heb heel veel positieve reacties gehad. Uit het Roermondse, maar ook bijvoorbeeld uit Brabant waar mijn familie woont. Zij waren getipt door iemand die het artikel gelezen had. Ook op socials kreeg ik veel reacties'.

Op de vraag wat de nominatie voor hem betekent antwoord hij: 'Eigenlijk vind ik, waarom moet je genomineerd worden voor fijne dingen die je doet? De mazzel die erbij komt kijken is, dat een ander er ook profijt van heeft en dat is mooi meegenomen! Ik doe het vrijwilligerswerk voor mezelf'. Wel hoopt hij dat hij anderen kan inspireren met zijn verhaal, 'maar gezien de positieve reacties is dat al gelukt'.

Als boodschap geeft hij nog mee: 'Kijk in ieder geval, méér naar de ander. En hou het niet alleen bij kijken!'

Tekst: Agnes Stijnen.

Deel dit verhaal