Come Together Roermond-pin voor vrijwilligers Kinderdisco Roermond Veld

Come Together Roermond-pin voor vrijwilligers Kinderdisco Roermond Veld

Joris van de Bergh en wijlen Jos Balendonck waren 12 jaar geleden de oprichters van de kinderdisco in het Roermondse Veld. 8 jaar geleden, sloot Hannie Mestrom zich hierbij aan.

Joris: "Nu door corona de disco niet door kan gaan, vragen de kinderen er nog steeds om. Ze kunnen niet wachten. Dat geldt waarschijnlijk ook voor veel ouders (zo'n 20 /25 personen) die regelmatig aanschuiven in hun hoek waar ze gezellig kunnen praten. We vinden het voor onze vrijwilligers dan ook heel mooi dat we gezien worden door de gemeente, en geëerd worden met deze pin. We danken Marianne Smitsmans voor de nominatie. Dit is ook postuum een mooi eerbetoon voor Jos".

Joris vervolgt: "We werken samen met de wijkraad Roermond Oost en Stichting Wel.kom. Basisschool de Zonnewijzer, waar Hannie leerkracht is, hanteert de omgangsvormen en de aanpak van de disco is volgens de normen van de Vreedzame school. Dat zijn belangrijke spelregels waar iedereen bij de kinderdisco zich aan moet houden. Soms lukt dat niet, maar dan grijpt het mediation team in dat bestaat uit leerlingen van groep 8. Het is voor alle deelnemers een goed leermoment, gegoten in een leuk jasje!"

De vrijwilligers van de kinderdisco willen Annelies van Bloemboetiek “Hermien” nomineren als initiatiefneemster voor de jaarlijkse opschoon-actie in het Roermondse Veld.

Deel dit verhaal