Eenzaamheid

Eenzaamheid

Come Together Roermond biedt een platform waar aandacht wordt gevraagd voor de iniclusiethema’s: armoede; laaggeletterdheid; eenzaamheid; leven met een beperking; LHBTI; culturele achtergrond en verschillende afkomsten. Op dit platform brengen we maatschappelijke partners, inwoners en gemeenten samen. En bundelen we alle mooie hulpinitiatieven en -acties die tijdens de corona-crisis aangeboden zijn en de kwetsbaren dubbel getroffen heeft.

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Het is iets wat bij het leven hoort. Eenzaamheid kan in lichte of sterke mate voorkomen; incidenteel gevoeld of langdurig aanhouden. Bijvoorbeeld door verlies van een dierbare, echtscheiding, ernstig gezondheidsverlies maar ook door veranderingen als verhuizing en ontslag. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig voelen. In Roermond zetten organisaties zich in op eenzaamheid onder senioren te verminderen.

Voor vragen over eenzaamheid kunt u terecht bij de WegWIJzer, Link website wegwijzer

En vragen over de aanpak van eenzaamheid of het melden van een eigen initiatief bij de regisseur seniorvriendelijk Roermond kunt u mailen naar: ashleywevers@roermond.nl.

Kijk voor leven met veranderingen op link naar AMWML

Deel dit verhaal