Roermondse hulpactie

Roermondse hulpactie

Op 24 maart kregen 58.000 inwoners van Roermond een informatiepakket in de brievenbus. Daarin worden vier wegen aangeboden om hulp te bieden en hulp te vragen als dat nodig is.

Wat zat er in het pakket:

Hulpkaart
Via de kaart kunnen mensen buurtgenoten of bekenden eenvoudig laten weten dat ze kunnen helpen, bijvoorbeeld met boodschappen doen of de hond uitlaten.

Belbrigade
'
Corona kunnen we nog niet genezen, eenzaamheid wel' staat te lezen in de folder van de Belbrigade. Dit is een Roermonds initiatief om ouderen of hulpbehoevenden een hart onder de riem te steken.

Groen-rode poster*
Wilt u iemand helpen? Laat dat weten door de groene kant van de raamposter voor het raam te hangen. Zo kleurt Roermond groen!

De rode zijde van de poster kunt u gebruiken om hulp te vragen. Wat veel mensen op dit moment doen, is dat ze voor hulp bijvoorbeeld contact opnemen met Coronahelpers (zie hieronder) en ze bewaren de poster voor de zekerheid. Mocht er opeens accuut hulp nodig zijn, dan ligt de poster klaar om voor het raam te hangen.

Op de poster is ruimte voor een telefoonnummer. Dat hoeft u niet in te vullen. Als u uw nummer niet openbaar wilt maken, laat het dan leeg of schrijf iets anders op, bijvoorbeeld een e-mailadres.

Coronahelpers
Coronahelpers van Wel.kom brengt vraag naar hulp en aanbod van hulp bij elkaar. Wilt u iemand helpen? Bezoek dan de de website.

Informatiepakket niet ontvangen?
Heeft u de informatie niet ontvangen? Stuur dan een mail naar cometogether@roermond.nl. Hier wordt hard gewerkt om alsnog de informatie te bezorgen.

Dank!
Deze actie die niet had kunnen slagen zonder de enorme betrokkenheid en hulp van meer dan 100 vrijwilligers, waaronder Wim Cox en zijn personeel, inwoners en raadsleden.

* SamenSterkTegenCorona is een initiatief van DWCPRINT. www.samensterktegencorona.nl

Heeft u het pakket niet ontvangen? Download hier de kaart en de poster

Deel dit verhaal