Aandacht voor Paarse vrijdag: Draag paars!

Aandacht voor Paarse vrijdag: Draag paars!

Op vrijdag 11 december is het Paarse Vrijdag. Deze dag bestaat sinds 2010 en wordt iedere tweede vrijdag van de maand december gehouden. De originele reden van het ontstaan van deze specifieke dag is dat men toen een duidelijk signaal wou geven en een actie hield om op een positieve manier aandacht te geven aan seksuele diversiteit.

Op veel scholen dragen leerlingen en docenten op Paarse Vrijdag een paars kledingstuk. Ook houden GSA’s (Gender & Sexuality Alliance) op scholen tegenwoordig diverse acties op deze dag voor meer solidariteit rond het thema seksuele diversiteit.

Ouch Zo houdt ook een online actie op de social media; dergelijke acties hoeven niet alleen op scholen dienen gehouden te worden. Iedereen kan eenvoudig meedoen!

Met deze actie vragen zij om een foto te posten om jouw solidariteit te tonen met onze Regenbooggemeenschap! Dit mag al in aanloop naar Paarse Vrijdag geplaatst worden, of programmeer je bericht om op 11 december gepost te worden… Dan kleuren we Facebook en Instagram paars op Paarse Vrijdag voor meer solidariteit!

  1. Draag paarse kleding of iets paars.
  2. Maak een leuke foto voor Facebook of Instagram.
  3. Schrijf een leuk bericht waarom jij dit belangrijk vindt.
  4. Gebruik de volgende hashtags: #PaarseVrijdagLimburg #OuchZo #CocLimburg

Deel onze actie en daag je vrienden uit om mee te doen!
Kijk voor deze actie ook op Facebook.

Bekijk hier het bericht op de website van Ouch Zo
.

Deel dit verhaal