LHBTI

LHBTI

Come Together Roermond biedt een platform waar aandacht wordt gevraagd voor de iniclusiethema’s: armoede; laaggeletterdheid; eenzaamheid; leven met een beperking; LHBTI; culturele achtergrond en verschillende afkomsten. Op dit platform brengen we maatschappelijke partners, inwoners en gemeenten samen. En bundelen we alle mooie hulpinitiatieven en -acties die tijdens de corona-crisis aangeboden zijn en de kwetsbaren dubbel getroffen heeft.

Op deze pagina vind je meer informatie over LHBTI, welke initiatieven bestaan er om je te helpen? En bij welke instantie's kun je om hulp vragen:

Regenboogstad Roermond
De gemeente Roermond is samen met de gemeente Weert één van de 54 Regenboogsteden. Deze steden maken zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender en intersekse personen (LHBTI’s). Roermond heeft de krachten gebundeld met Weert en in een officiële intentieverklaring is vastgelegd dat we ons ‘Regenboogstad’ mogen noemen. Samen staan we sterker en kunnen we meer bereiken.

In de notitie ‘Regenbooggemeenten Roermond en Weert 2019-2022’ en het bijbehorende Uitvoeringsplan Regenboogsteden Roermond en Weert 2020-2022 wordt benoemd hoe we samen met onze partners vorm gaan geven aan deze ambities.

Activiteiten in Roermond

Contact- en informatiepunten
Er zijn diverse contact- en informatiepunten waar Roermondse LHBTI’s speciaal terecht kunnen voor informatie, met vragen en voor hulp:

Deel dit verhaal