Magda en Stefan

Magda en Stefan

Onvoorwaardelijk. Dat is voor Magda Lutgens het sleutelwoord voor alles wat zij als vrijwilliger doet. Met een team vrijwilligers is zij in de Roermondse wijk ’t Veld een lichtbaken voor mensen en gezinnen die hun eigen leven niet of nauwelijks kunnen bekostigen. Magda en haar team zorgen ervoor dat iedereen die daar zelf niet voor kan zorgen, levensbehoeften als kleding, schoenen en huisraad krijgt. Haar goede doelen huis Don Camillo, is voor veel bewoners het kloppende hart in de wijk, dat hun leven overeind houdt.

‘Voor ons maakt het niet uit wie of wat je bent. Heb je hulp nodig, dan krijg je die. Onvoorwaardelijk en zonder oordeel. Want hoe kunnen wij oordelen over de problemen van mensen? We hebben allemaal ons eigen verhaal. Daar moet je respectvol mee omgaan. De kracht van ons vrijwilligerswerk zit erin, dat we het samen doen. Vrijwilligers van de stichting, én de mensen in de wijk. Als vrijwilliger ga je steeds meer het kleine waarderen. Daarin zit de échte kern van onze samenleving. Te vaak leven we ons leven vanuit de gedachte dat alles normaal is. Maar dat is het zeker niet. Er is zo ontzettend veel verborgen leed. Alleen samen kunnen we dat verlichten.

Zo hebben we een man geholpen die in de winterse kou op twee maten te kleine schoenen liep, omdat hij schoenen van zijn maat 45 niet kon betalen. En dat kleine meisje, dat uit huis werd geplaatst en als haar dierbaarste bezit geen knuffel maar alleen een tandenborstel meenam. Ze had niets anders. Van ons heeft ze knuffels en speelgoed gekregen. Als vrijwilliger besef je elke dag weer dat juist de kleinste dingen vaak de grootste impact hebben.’

Lees meer over goede doelen huis Don Camillo.

Deel dit verhaal